Održana svečana akademija povodom dodele diploma na UNINP

Održana svečana akademija povodom dodele diploma na UNINP

Održana svečana akademija povodom Dana Univerziteta u Novom Pazaru i dodele diploma svršenicima osnovnih i master studija.

Svečanoj akademiji je prisustvovao veliki broj studenata, roditelja, profesora i predstavnika javnog života i to: predsednik Mešihata IZ u Srbiji sa delegacijom, dr. Mevlud Dudić, predsednik Saveta UNINP, dr. Rešad Plojović, specijalni savetnik predsednika Republike Srbije, gdin. Milorad Veljović, izaslanik ministarke prosvete, prof.dr. Janko Samardžić, potpredsednik Narodne skupštine, gdin. Edin Đerlek.

Svečanoj akademiji prisustvovali su i  ambasador Palestine u Srbiji, NJ.E. gdin. Muhamed Al-Namoura, gradonačelnik Novog Pazara, gdin. Nihat Biševac, predsednica Bošnjačkog nacionalnog veća, prof.dr. Misala Pramenković, predsednik skupštine Novog Pazara, gdin. Samir Lekić, šefica misije OEBS-a u Novom Pazaru, gđa. Ruth Grosman i šefica Generalnog konzulata BiH, gđa. Selma Užičanin. Događaju su također prisustvovale delegacije univerziteta iz Tuzle i Gostivara.

Događaj je otpočeo izvođenjem univerzitetske himne, nakon čega je rektor, prof.dr. Suad Bećirović održao pozdravni govor prisutnima gde je posebno istakao da se dodelom diploma studentima odaje priznanje za njihov trud i posvećenost, ali isto tako se obeležava spremnost studenata da preuzmu kormilo budućnosti.

Svečanost je nastavljena bogatim kulturno-umetničkim programom u izvedbi studentica Merjem Zukorlić, Neile Koničanin i Saide Murić.

Prisutnima je kroz kratak film prikazana retrospektiva događaja u prethodnoj godini, nakon čega su dodeljenje plakete i nagrade uposlenicima i profesorima koji ove godine obeležavaju jubilej od 10 i 20 godina ispred kojih se skupu obratio akademik Fehim Husković. Nagrade su dodjeljene i zlatnim studentima ispred kojih je govorila Ajla Idrizović.

Prisutnima se u svojstvu izaslanika predsednika Vučića obratio Milorad Veljović koji je posebno izrazio zadovoljstvo postojanjem kvalitetne obrazovne ustanove kao što je Univerzitet u Novom Pazaru kako bi mladi ljudi mogli ostajati na svojim ognjištima i sticati obrazovanje, uz naglasak na rešenost države da pomogne ekonomski i obrazovni razvoj ovog regiona.

Izaslanik ministarke prosvete, prof.dr. Janko Samardžić je posebno pohvalio rad Univerziteta u naučno-istraživačkom polju i saradnji koju neprekidno razvija sa ostalim visokoškolskim ustanovama u državi i regionu.

Muftija dr. Mevlud Dudić je zaključnim govorom čestitao svim prisutnima 22. jubilej naglasivši da dugovečnost Univerziteta dokazuje njegov kvalitet, uz zahvalnost predstavnicima države koji su svojim prisustvom i saradnjom pokazali dobru nameru u izgradnji prosperitetne budućnosti.

Skup je završen dodelom diploma svršenicima osnovnih i master studija u ovoj akademskoj godini koji su ponos Univerziteta i budućnost naše zajednice.

 

 

Foto: UNINP

CATEGORIES
Share This