Muftija Mevlud ef. Dudić čestitao muslimanima Ramazanski bajram i pozvao na radost, zdravlje i solidarnost

Muftija Mevlud ef. Dudić čestitao muslimanima Ramazanski bajram i pozvao na radost, zdravlje i solidarnost

Muftija Mevlud ef. Dudić, predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji uputio je čestitku povodom Ramazanskog bajrama svim muslimanima koji su obeležili mesec Ramazan i poželeo svim muslimanima da ovaj ramazanski bajram provedu u radosti, zdravlju i uspehu, te da pomažu bolesnima i nemoćnima.

Mešihat IZ uputio je poziv svim vernicima da podele svoju radost ovog bajrama sa svojim najmilijima, ali i sa onima koji su u potrebi kao i da ovaj praznik pruža priliku da se osvrnemo na patnje naših muslimanskih braće i sestara u Gazi i Palestini, te da im izrazimo podršku i saosećanje.

“Svijet je izgubio osjećaj bratstva, ljudskosti, humanizma. Civilizacija otvoreno srlja u propast, a svjetske sile to gledaju i o tome pričaju, ali ništa konkretno ne poduzimaju u cilju zaustavljanja nepravde i stradanja, čije će posljedice biti nesagledive po cijelo čovječanstvo.

Neka naše dove budu usmjerene za mir i blagostanje na cijeloj kugli zemaljskoj, a posebno za napaćeni narod Gaze i Palestine”, poručio je u svom saopštenju, predsednik Mešihata IZ-e u Srbiji, muftija dr. Mevlud ef. Dudić.

Muftija dr. Mevlud ef. Dudić poželeo je svim muslimanima da im ramazanski ibadeti osnaže volju za istinom, pravdom, bratstvom i međusobnim poverenjem.

Allahu Plemeniti, daj da iz tvrdih srca naših poteče bratska ljubav kao što daješ da iz tvrdog kamena voda teče. Jer, mi znamo da Si Ti zadovoljan da živimo u slozi i ljubavi. Ti nisi zadovoljan da živimo u mržnji i neprijateljstvu”, rekao je Dudić.

Na kraju svog saopštenja muftija Dudić preneo je iskrene čestitke povodom Bajrama, izražavajući želje za zdravljem, uspehom i srećom svim vernicima. Istovremeno, pozvao je na solidarnost i brigu o bolesnima i nemoćnima i dodao: Posebno želim Bajram čestitati bolesnima i nemoćnima, sa dovom Stvoritelju Uzvišenom da im daruje lijek i bude na pomoći.”

CATEGORIES
Share This