Muftija Dudić ugostio predstavnike medija

Muftija Dudić ugostio predstavnike medija

Trećeg dana Kurban bajrama, 18. juna 2024. godine, muftija dr. Mevlud ef. Dudić, predsednik Mešihata Islamske zajednice, primio je i ugostio predstavnike sandžačkih medija i dopisnike srbijanskih medija u prostorijama Mešihata Islamske zajednice.

U svom obraćanju, muftija Dudić je istakao važnost medija i realnog medijskog izveštavanja, odajući priznanje novinarima za njihov rad u otežanim uslovima i vremenima punim izazova.

Podsetio je da, iako su novinari danas formalno zaštićeni, suštinski su vrlo ugroženi. Muftija je preporučio novinarima da budu objektivni u svom izveštavanju i da princip istine stave u vrh prioriteta novinarske etike.

Prisutni novinari zahvalili su se predsedniku Mešihata na prijemu, naglašavajući važnost ovakvih događaja koji otvaraju Islamsku zajednicu prema javnosti. Istakli su svoju spremnost da ubuduće intenzivnije informišu javnost o Islamskoj zajednici i njenim aktivnostima.

Tokom prijema, razgovarano je i o ostalim aktuelnim temama. Prijemu su prisustvovali i generalni konzul Republike Turske, Osman Pešmen, kao i konzulica-gerant Bosne i Hercegovine, Selma Užičanin.

CATEGORIES
Share This