Mešihat promenio odluku o obezbeđenju

Mešihat promenio odluku o obezbeđenju

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji nakon problema na Intrenacionalnom univerzitetu po pitanju obezbeđivanju objekta dao je obaveštenje za javnost da vakufske ustanove nemaju pravo donositi odluke o imenovanju bez saglasnosti Mešihata kao osnivača.

“Da je donijeta odluka da obezbjeđivanje celokupne vakufske imovine, uključujući i Univerzitet, mogu vršiti isključivo osobe koje su raspoređene od strane nadležnog organa Islamske zajednice, te da vakufske ustanove nemaju pravo donositi odluke o imenovanju bez saglasnosti Mešihata kao osnivača.
Mešihat poziva vernike na stprljenje i uzdržanost, te da o svim dešavanjima prate uputstva i slede preporuke Islamske zajednice i njenih čelnika”, stoji u saopštenju Mešihata Islamske zejednice.

Podsećamo, predsednik Stranke pravde i pomirenja i sin rahmetli muftije Zukorlića, Usame Zukorlić oglasio se na svom facebook profilu povodom poslednjih dešavanja na Internacionalnom univerzitetu, tačnije ono što se desilo sinoć oko 21h. On poručio da je Statut Univerziteta amanet kojeg više niko neće kršiti.

RUBRIKE
Podeli