Maskenbalom predškolaca otvorena Dečija nedelja u Novom Pazaru (VIDEO)

Maskenbalom predškolaca otvorena Dečija nedelja u Novom Pazaru (VIDEO)

Ovogodišnja manifestacija Dečija nedelja, koja se održava pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“ otvorena je danas i u Novom Pazaru, maskenbalom i recitacijama polaznika Predškolske ustanove „Mladost“. Program koji je od 11 časova počeo kod Sebilja, okupio je veliki broj mališana i njihovih roditelja, a direktorka PU “Mladost“, Sabina Hoćanin, istakla je za A1 da je za njih svaka nedelja – dečja nedelja.

Razdragana deca u šarenim i veselim izdanjima obojila su plato kod novopazarskog Sebilja, a njihovi roditelji sa strepnjom su ispratili događaj mališana koji su preplavili grad.

“Predškolska ustanova svojim planom i programom podrazumeva obeležavanje Dečje nedelje, mada je nama svaka nedelja – dečja nedelja. Maskenbal je bio u svim vrtićima, a osim toga imamo i dramske aktivnosti, a cela nedelja će biti ispunjena različitim dešavanjima, obilascima, dečjom trkom, deljenjem poklona“, rekla je Hoćanin. 

Dečija nedelja 2023 organizovana je od 2. do 8. oktobra, pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Sve manifestacije u okviru Dečije nedelje, biće posvećene unapređivanju podsticajnog, zdravog i bezbednog okruženja u kom deca mogu da razvijaju sve svoje potencijale, kao i vršnjačkoj i međugeneracijskoj toleranciji.

CATEGORIES
Share This