Konstituisana Skupština Srbije, SPP potpredsedničko mesto, SDA Sandžaka  deo manjinskog poslaničkog kluba

Konstituisana Skupština Srbije, SPP potpredsedničko mesto, SDA Sandžaka  deo manjinskog poslaničkog kluba

Stranka pravde i pomirenja (SPP) dobiće mesto potpredsednika Skupštine Srbije, dok će Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka biti deo manjinskog poslaničkog kluba, saopšteno je danas iz ovih bošnjačkih partija.

Predsednik Izvršnog odbora SPP-a Ferid Bulić rekao je da je ovo nastavak kontinuiteta politike koja je vođena u prethodnom periodu, te da oni imaju partnerske odnose sa vladajućom partijom.

Glavni odbor SDA Sandžaka doneo je odluku o formiranju poslaničkog kluba manjina u novom sazivu parlamenta, koji će osim njih činiti i poslanici Koalicije Albanaca doline i Zajedno za Vojvodinu- Vojvođani – Demokratski savez Hrvata u Vojvodini.

Na sednici su verifikovani mandati poslanika, nakon čega su oni položili zakletvu. Sednicom je predsedavao najstariji poslanik ovog saziva Vladeta Janković, koji je više puta prekinut aplauzom opozicionih poslanika, uz negodovanje poslanika vlasti.Izbor skupštinskih organa uslediće sutra.

Novi skupštinski saziv čini 250 poslanika sa 12 izbornih lista, a kako je medijima rečeno tokom konsultacija, očekuje se da će biti formirano 15 poslaničkih klubova.

Za formiranje poslaničkog kluba u parlamentu potrebno je najmanje pet poslanika, koliko i imaju ove tri liste zajedno.

U Domu Narodne skupštine konstituisan je novi 13. saziv Narodne Skupštine.

Foto: RTV

RUBRIKE
Podeli