Kačapor: Borićemo se da svaki Bošnjak, gde god bio i živeo, zna za svoj identitet

Kačapor: Borićemo se da svaki Bošnjak, gde god bio i živeo, zna za svoj identitet

Nosilac liste “Vakat je” na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće  Sait Kačapor rekao je sinoć u Novom Pazaru  da će se u Vijeću kandidati sa liste boriti da svaki Bošnjak, gde god bio i živeo, zna za svoj identitet.

On je podsetio da je njegova lista u svakom gradu dobro dočekana na izbornim skupovima i da su u Bošnjaci prepoznali kvalitet programa i ljudi sa liste “Vakat je”.

Lista “Vakat je, prof. dr. Sait Kačapor” održala je završni predizborni skup u Novom Pazaru, a članovi liste u prepunoj sali novopazarskog Kulturnog centra još jednom su podjsetili javnost i sve Bošnjake na ciljeve liste i način upravljanja, kako je rečeno na skupu,  najvažnijim tijelom za Bošnjake, Bošnjačkim nacionalnim vijećem.  Okupljeni su gromoglasnim aplauzom pozdravili kandidate za vijećnike predvođene nosiocem liste prof. dr. Saitom Kačaporom.

Podršku izbornoj listi “Vakat je” dao je i potpredsjednik Vlade Rasim Ljajić, koji je okupljenim simpatizerima u Kulturnom centru poručio će ta lista biti ubedljivi pobjednik predstojećih izbora.

“Četvrti novembar za Bošnjake predstavlja test inteligencije i zrelosti i kako vrijeme odmiče nemam nikakvu dilemu da ćemo mi taj test položiti”, rekao je Ljajić.

Poslije jučerašnjih optužbi u Skupštini Srbije i medijima, Ljajić je rekao da “niko ne može glasati za koaliciju koju je stvorio Vojislav Šešelj (Zukorlićeva lista Matica bošnjačka)”.

On je pozvao Bošnjake da ne propuste šansu, pokažu potrebnu zrelost i političku snagu, “jer posle ovoga ništa više neće biti isto”.

“Drugi su, misleći da rade na našu štetu, radili u našu korist i ja verujem da nećete imati dilemu i da ćete glasati za listu koja je najbolja”, naveo je Ljajić.

Završnoj konvenciji liste “Vakat je” prisustvovali su predstvanici gradskog odbora LDP-a, Stranke za Sandžak (SZS), Sanžačke narodne partije (SNP) i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Skup su obezbjeđivale jake policijske snage, jer su gotovo u isto vrijeme predstavnici liste “Matica bošnjačka” održavali završni skup na Gradskom trgu.

Izbori za nacionalne vijeća manjina u Srbiji zakazani su za 4. novembar.

CATEGORIES
Share This