Imenovanje  novih direktora i davanje apoteka pod zakup

Imenovanje novih direktora i davanje apoteka pod zakup

Na današnjoj Skupštini  Novog Pazara razmatraće se predlozoma o imenovanju vršilaca dužnosti direktora Kulturnog centra, “Gradske toplane” i “Vodovoda i kanalizacije”, kao i predlog da se apoteke daju pod zakup.

Za direktora Kulturnog centra Novi Pazar predložen je Dženan Palamar koji će, ukoliko dobije podršku većine odbornika, na toj poziciji naslediti Huseina Memića, novoizabranog ministra turizma i omladine.

Za vršioca dužnosti direktora “Gradske toplane” predložen je Nemanja Mančić, koji je na toj funkciji od novembra prošle godine, a “Vodovoda i kanalizacije” Gradimir Nedeljković, koji je na čelu tog javnog preduzeća od septembra 2020. godine.

Odbornici SDA Sandžaka zatražili su da se te dve tačke povuku sa dnevnog reda, jer bi se imenovanjem Mančića i Nedeljkovića prekršila odredba Zakona o javnim preduzećaima kojom je propisano da mandat v.d. direktora može trajati maksimalno godinu dana.

U odluci o davanju prostorija Apotekarske ustanove pod zakup navodi se da ih zakupac može koristiti samo za obavljanje apotekarske delatnosti, uz obavezu da zasnuje radni odnos “sa određenim brojem zaposlenih” u toj ustanovi, preuzme njene ukupne obaveze i potraživanja.

Na dnevnom redu su i odluke o imenovanju članova pojedinih skupštinskih tela i školskih odbora, a pre početka zasedanja Skupština će konstatovati ostavku potpredsednika Stranke pravde i pomirenja (SPP) Edina Đerleka na mesto odbornika.

On je nedavno izabran za ministra bez portfelja u Vladi Srbije.

CATEGORIES
Share This