Hoćanin: Savremeni vrtić u Novom Pazaru biće gotov u maju (VIDEO)

Hoćanin: Savremeni vrtić u Novom Pazaru biće gotov u maju (VIDEO)

Kraj radova i otvaranje novog vrtića “Naše dete“ koji se nalazi u blizini O.Š. “Bratstvo“ očekuje se u maju naredne godine, najavila je danas direktorka PU “Mladost“, Sabina Hoćanin. Ovaj savremeni vrtić će u skladu sa rasloloživim kapacitetima moći da primi 270 dece raspoređenih u 14 grupa.

Radovi na izgradnji novog objekta vrtića Naše dete” koji je zamenio prostor starog izgrađenog ’77 godine prošlog veka počeli su u novembru rušenjem prethodnog objekta, a rok za završetak radova je maj 2024. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac posetio je gradilište i istakao je da izvođač radove realizuje predviđenom dinamikom.

“Nadamo se da će konkurs za upis nove dece biti raspisan u maju sledeće godine. Vrtić se gradi po poslednjim standardima. Prostorni kapaciteti biće uvećani i promenjeni. Poslednji vrtić u Novom Pazaru izgrađen je 2015. godine, a pravilnik o uslovima boravka u vrtiću se često menja“, rekla je Sabina Hoćanin.

Deca iz pomenutog vrtića premeštena su u novi objekat “Čarolija“ koji raspolaže kapacitetom sa preko 150 dece, a ima i šest radnih soba i dve manje. Direktorka PU „Mladost“ Sabina Hoćanin istakla je tada da vlada veliko interesovanje za upis nove dece, a ovaj objekat je sa radom počeo 26. novembra.

Početkom godine na funkciji ministra prosvete bio je Branko Ružić i on je tada potpisao ugovor sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem, kojim je predviđeno da površina novog vrtića bude oko 1600 kvadrata.

„Uskoro ćemo dobiti novu zgradu sa dvostruko više kapaciteta u odnosu na stari objekat tako da treba roditeljima malo strpljenja. Deca će imati izvanredne uslove, pogotovu stanovnici ovog dela grada, Ćukovca“, naveo je gradonačelnik Biševac.

Izgradnju novog vrtića finansira Ministarstvo prosvete, uz podršku Svetske banke i Projekta inkluzivno predškolsko vaspitanje sa opredeljenih 210 miliona dinara.

CATEGORIES
Share This