Grad prodaje 2.000 kvadrata za manje od tri miliona EUR

Grad prodaje 2.000 kvadrata za manje od tri miliona EUR

Objekti u kojima su trenutno smešteni Vodovod, Čistoća, Toplana i Radio televizija Novi Pazar u ovom gradu procenjeni su na 2,8 miliona evra, pokazuju dokumenta u koje je radio Sto plus imao uvid.

Objekat u ulici 28. novembra, u kojem su na nešto manje od 300 kvadrata smeštene uprave tri javna komunalna preduzeća, nudi se za oko dva miliona evra, odnosno u proseku oko 7.000 evra po kvadratnom metru.

Cena tu varira zavisno od položaja prostora koji se nudi.

Zgrada u ulici Stane Bačanin u kojoj posluje Radio televizija Novi Pazar, nudi se za malo manje od 800 hiljada evra, odnosno oko 450 evra po kvadratu.

Reč je o objektu površine 1.755 kvadratnih metara prostora, a u dokumentaciji se izričito ne navodi i da li se uz objekat prodaje 10,5 ari placa na kojem je podignut.

Prosečna početna cena kvadratnog metra svih ovih objekata koji će biti na licitaciji je oko 1.400 evra.

Nepokretnosti u vlasništvu Grada biće prodati odlukom vladajuće većine, što je izazvalo oštre kritike opozicije na poslednjoj sednici Skupštine.

Opozicija je uglavnom tada ukazivala da vlast ispod cene rasprodaje poslednju vrednu narodnu imovinu.

U Stranci pravde i pomirenja (SPP) smatraju da se grad ponaša nedomaćinski, dok u Stranci demokratske akcije (SDA) Sandžaka veruju da je procenjena vrednost objekata manja od tržišne.

RUBRIKE
Podeli