Grad dobio prvi punjač za električna vozila

Grad dobio prvi punjač za električna vozila

Novi Pazar je dobio danas prvi javni punjač za električna vozila, koji će biti instaliran u neposrednoj blizini zgrade Gradske uprave.

Punjač je poklon kompanije „Cargo tehnologies” u cilju skretanja pažnje ljudi na važnost promovisanja ideje o ekološkoj, zelenoj vožnji, odnosno sve popularnijim zelenim kilometrima.

Gradonačelnik Nihat Biševac rekao je da su zbog zaštite životne sredine električna vozila budućnost celog sveta.

„Zahvaljujem gostima na poklonu, jer je interesovanje za kupovinu i korišćenje električnih vozila sve veće. U poslednje vreme primetna su električna vozila na ulicama Novog Pazara, koja su u vlasništvu naših sugrađana. Naša komunalna preduzeća imaju u svom voznom parku određenu mehanizaciju i vozila za održavanje javne higijene na električni pogon, tako da će današnja donacija biti svima od koristi”, rekao je Biševac nakon uručivanja donacije.

On veruje da će Novi Pazar i na ovaj način biti na mapi prolaznika, jer je želja lokalne samouprave ekonomičnost i zaštita životne sredine, u skladu sa svetskim trendovima.

Predstavnik kompanije „Cargo tehnologies” Vuk Guberinić kaže da je ideja da punjač privuče pažnju lokalnog stanovništva i pruži mogućnosti za korišćenje vozila na struju.

„Verujem da će domaće stanovništvo pokazati interesovanje, ali da neće izostati ni pažnja gostiju sa strane. Oni će od sada moći da računaju na dopunu vozila, kako bi prolaskom kroz Novi Pazar nastavili put”, rekao je Guberinić.

U lokalnoj samoupravi kažu da će ovaj punjač za električna vozila, jačine 22 KW naizmenične struje, biti dostupan svim građanima.

Izvor: Freemedia

RUBRIKE
Podeli