Generalni konzul Turske u oproštajnoj poseti Gradskoj upravi, BNV i političkim partijama (video)

Generalni konzul Turske u oproštajnoj poseti Gradskoj upravi, BNV i političkim partijama (video)

Generalni konzul Republike Turske u Novom Pazaru Bašar Bašol rekao je danas da je imao  privilegiju da bude prvi turski konzul u ovom gradu i da se tokom svog mandata potrudio da na lokalnom nivou pruži doprinos jačanju odnosa između Turske i Srbije. On je dodao  da su mu u tome pomogli predstavnici gradske uprave, Bošnjačkog nacionalnog vijeća, politiičkih  partija  kojima je danas bio u oproštajnoj poseti jer mu mandat ističe 15. septembra.

Generalni konzul Republike Turske u Novom Pazaru Bašar Bašol sastao se danas sa predstavnicima lokalne smouprave gde je istaknuto da je tokom njegovom mandata saradnja sa gradskim vlastima bila na zavidnom nivou.

„Činjenica je da ti odnosi napreduju iz dana u dan a mi smo, u skladu sa mogućnostima, dali maksimalan doprinos. Srećan sam što mi je pripala privilegija da budem prvi generalni konzul u Novom Pazaru, a gradonačelnik i ceo Novi Pazar su tokom mog mandata iskazali izuzetno gostoprimstvo, na čemu im od srca zahvaljujem“, kazao je Bašol.

Domaćin oproštajnog sastanka u čast odlazećeg konzula bio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

„Bila je ovo prilika da generalnom konzulu Bašaru Bašolu zahvalimo na svemu što je učinio za dobrobit građana u regionu Sandžak i u ovom delu Srbije. U potpunosti je njegovim angažovanjem opravdano otvaranje Konzulata u Novom Pazaru, što je još jedan od rezultata dobrih odnosa između država.  Gospodinu Bašolu u ime svih građana želim uspešnu diplomatsku karijeru i u budućnosti a siguran sam da, gde god da nastavi svoj put, Novi Pazar u njemu ima iskrenog prijatelja“, rekao je gradonačelnik Biševac.

Nakon sastanka s gradonačelnikom Novog Pazara, Generalni konzul Bašar Bašol  posetio  je Bošnjačko nacionalno vijeće gde je nakon sastanka istaknuto da je urađeno mnogo zajedničkih projekata.

“Mi svoju braću u Sandžaku vidimo kao most između Srbije i Turske. Najvažniji faktor kada je ta saradnja u pitanju je BNV”, rekao je Bašolu.

Predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Misala Pramenković zahvalila se Bašolu i Turskoj na podršci koju pružaju Bošnjacima u Sandžaku i Srbiji.

“Na neki način to je rezultiralo činjenicom da se otvori i konzult Bosne i Hercegovine. Otvaranje konzulata nije bilo samo otvaranje diplomatskog predstavništava već je značilo i jačanje veza između dva bratska naroda – Bošnjaka i Turaka”, ocenila je Pramenković.

Bašolu je pristustvao i oproštajnim sastancima sa predstavnicima bošnjačkih političkih stranaka u gradu. Njegov mandat ističe 15. septembra i to nakon dve godine provedene na toj funkciji.

Opširnije u videu.

 

CATEGORIES
Share This