Fehratović: Vratiću mandat ako me na to pozovu Bećirović (UNINP) i Dudić (IZ)

Fehratović: Vratiću mandat ako me na to pozovu Bećirović (UNINP) i Dudić (IZ)

Nakon što je povereništvo Stranke pravde i pomirenja iz Prijepolja od bivšeg potpredsednika stranke, Jahje Fehratovića zatražilo da vrati mandat narodnog poslanika u Skupštini Srbije, oglasio se i Fehratović. On je rekao da njegov mandat pripada narodu, kao i da je spreman za dijalog isključivo ako ga na to pozovu muftija Mevlud Dudić (IZS) i rektor UNINP-a Suad Bećirović. 
Bivši potpredsednik Stranke pravde i pomirenja, izrazio je svoju zabrinutost zbog nedavnih promena u pristupu stranke i podsetio na važnost njenih korena u odbrani i unapređenju institucija koje su ključne za bošnjački narod. U saopštenju koje je objavio, Fehratović je naglasio da je stranka oduvek pripadala narodu i bila deo pokreta za očuvanje Islamske zajednice i Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru.

„Stranka koju smo gradili svih ovih godina, pripadala je narodu, a utemeljena je kao deo pokreta za odbranu, očuvanje i unapređenje, pre ostalog, Islamske zajednice i Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru kao temeljnih institucija bošnjačkog naroda i garant njegovog opstanka na ovim prostorima, odnosno kao vakuf,“ izjavio je Fehratović.

Fehratović je dodatno istakao da nije odstupio ni za korak od tog kursa i da je njegov mandat posvećen narodu i institucijama koje su oduvek bili deo bošnjačke zajednice. On je naglasio da stranka nije bila i ne sme biti privatno vlasništvo, već da je od suštinske važnosti za identitet naroda.

„Bojim se da ono u šta se danas ova stranka pretvara postaje identično opisu koga se rahmetli akdemik muftija Muamer Zukorlić plašio kada bi govorio da ako ova stranka postane kao druge dve da će je lično gasiti. Sada kada se stranka udaljava od svoje osnovne misije i postaje faktor nestabilnosti, važno je da se vratimo korak nazad i postanemo deo pokreta kao njegovo političko krilo, a ne faktor nestabilnosti,“ istakao je Fehratović u svom saopštenju.

On je pozvao na dijalog sa institucijama koje su nosile teret bošnjačkog naroda i stranke, posebno naglašavajući Islamsku zajednicu u Srbiji na čelu sa glavnim muftijom prof. dr. Mevludom Dudićem i Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru na čelu s rektorom prof. dr. Suadom Bećirovićem.

“Kada se stranka vrati svojoj misiji, iznova postane dio pokreta kao njegovo političko krilo, a ne faktor nestabilnosti, možemo razgovarati o bilo čemu, ali isključivo ako me na to pozovu one institucije i njihovi čelnici koje su godinama unazad nosili teret ovog naroda na svojim prsima pa i stranke, a to su Islamska zajednica u Srbiji na čelu sa glavnim muftijom prof. dr. Mevludom Dudićem i Internacionalni univerzitet u Novome Pazaru na čelu s rektorom prof. dr. Suadom Bećirovićem pisanim putem i pod punom odgovornošću da je to stav institucija koje garantuju da je isto u interesu bošnjačkog naroda i za njegovu opću dobrobit. Svaka ostala priča je besmislena“, navodi on.

Fehratović je zaključio saopštenje ističući da je svaka diskusija van ovih okvira besmislena i da je neophodno zaustaviti bilo kakvo dalje odstupanje od osnovnih vrednosti. Upozorio je da bi stranka mogla pretrpeti ozbiljne posledice ukoliko se ne vrati svom osnovnom kursu.

 Podsećamo, iz SPP-a u Prijepolju predloženo je da Sabira Hadžiavdić preuzme mesto Fehratovića u Skupštini. Hadžiavdić je nedavno postala potpredsednica SPP.U saopštenju za javnost, Prijepoljci su istakli da bi Hadžiavdićeva kao narodna poslanica doprinela stranci, članovima i ljudima u Prijepolju i Sandžaku.

CATEGORIES
Share This