Enis Imamović: Neću izaći na predstojeće izbore (VIDEO)

Enis Imamović: Neću izaći na predstojeće izbore (VIDEO)

Enis Imamović, narodni poslanik u Skupštini Srbije se neće kandidovati na predstojećim izborima zakazanim za decembar ove godine, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare.

Imamović kao što je i najavio u svom obraćanju prilikom istupanja iz SDA Sandžaka, na današnjoj konferenciji obavestio je javnost o odluci koju je doneo o daljim koracima.

“Iza ove odluke stoji mnogo razgovora, konsultacija u kojima je potvđen stav i preovladavala atmosfera da je Sandžačkoj političkoj sceni neophodna jedna nova, nezavisna, slobodna, autentična a prvenstveno moderna i savremena politička opcija.

Međutim posmatrajući sve okolnosti u vezi ovih izbora, opštu pomamu raznih satelitskih stranaka i sveopšti metež koji se pojavio na ovoj ionako komplikovanoj Sandžačkoj političkoj sceni, donio sam odluku da ni na koji način ne učestvujem na predstojećim izborima najavljenim za decembar.
To znači sa ćemo u novu političku priču i u formiranje nove političke opcije krenuti odmah nakon izbora i spremati se za nove.”, rekao je Imamović.

Imamović ističe da je svestan da je ova odluka protivna interesima njegove političke karijere, ali smatra da je bolje da nanese štetu jednoj političkoj karijeri nego da se pridruži ovom kolektivnom obesmišljavanju političkog pluralizma i time unese  dodatnu zabunu čitavom narodu i našoj političkoj sceni.

“Da napravimo jednu respektabilnu i stabilnu politički opciju treba mnogo više vremena nego što je ostavljeno u ovoj predizbornoj kampanji. Nova politička vizija je nešto sasvim drugo, ona ne može da se sklepa na brzinu da bi se samo izašlo na jedne izbore, da se uzmu mandati a da posle toga postane jedna fragilna organizacija koja će biti podložna raznim uticajima, cepanjima, podelama ili daleko bilo sukobima.”, rekao je Imamović.

Imamović na pitanje da li je osnovao svoju političku stranku kaže da još uvek nije osnovao svoju političku partiju, da je nakon niza razgovora uvideo da u ovoj predizbornoj atmosferi ne postoje zdrave okolnosti u kojima bismo mogli da motivišemo ljude koji nisu bili u politici da se uključe i da mu je cilj da na našu političku scenu stupe nova lica.

“Mi smo svesni da mi još uvek nismo registrovana partija, nismo tačno opredelili svoj identitet, a da bismo opredelili svoj identitet mi treba da još dublje osluškujemo narod koji će u jednoj slobodnoj atmosferi, rasterećen od predizborne kampanje moći da izrazi svoj politički stav.

Mi treba da omogućimo da svi oni ljudi koji se danas ne pronalaze ni u jednoj partiji sebe pronađu u toj političkoj opciji, svoje ideje, težnje, namere i da omogućimo prostor tim ljudima da se politički afirmišu. Blizu 60% građana ne pronalazi sebe trenutno ni u jednoj političkoj partiji.” , dodao je Imamović.

Enis Imamovic pozvao je sve građane da izađu na predstojeće izbore, i poručio političkim partijama da ozbiljno i odgovorno shvate izborne procese i predizbornu kampanju.

“Na kraju osećam obavezu da se lično zahvalim na ogromnoj podršci i poverenju koju sam dobio ovih dana. Kod mene je to povećalo dozu ozbiljnosti i odgovornosti da ovaj ili bilo koji drugi korak napravimo čestito, isplaniramo odgovorno, dostojanstveno vodeći racuna kakvu poruku šaljemo i kakve efekte proizvodimo po naše drustvo.”, zaključio je Imamović.

Konferenciju možete pogledati na našem facebook ili youtube kanalu.

 

 

CATEGORIES
Share This