En Nisa: Poznata ruta večerašnje protestne šetnje za Palestinu

En Nisa: Poznata ruta večerašnje protestne šetnje za Palestinu

Centralnim ulicama grada kretaće se svi okupljeni Novopazarci zbog izražavanja solidarnosti sa narodom Palestine na večerašnjem protestu pod sloganom “Za slobodu, za mir, za Palestinu” koji počinje u 19 časova. Organizatori protesta, predstavnici udruženja En-Nisa u svom pozivu detaljno prikazuju i rutu kretanja.

Ona polazi sa trga Gazi Isa-bega Isakovića prema parku i ulici Gradskoj, gde se skreće na ulicu 1. Maja.

Iz ulice 1. Maj ići će se ka smeru centralne gradske ulice Stevana Nemanje, prolazeći pored Arap džamije, opštine, a na prvoj raskrsnici okupljeni će se dalje usmeriti na ulicu AVNOJ-a.

Kako dalje stoji u pozivu, iz ulice AVNOJ-a ići će se u pravcu ulice 28. novembra, a onda levo ka ulici Šabana Koče do druge raskrsnice u pravcu ka Melajskoj džamiji.

Od te tačke usmeravanje ide ka gradskoj Policijskoj upravi, gde će se odmah zatim okupljeni vratiti na početku tačku – gde se protestna šetnja i završava.

Podsetimo, drugi protest podrške Palestini u Novom Pazaru zakazan je za četvrtak, 2. novembra. u 19h pod sloganom “Za slobodu, za mir, za Palestinu!”, koji organizuju predstavnici udruženja En Nisa.

CATEGORIES
Share This