Džudžo: Suočićemo se sa tri politička kruga (video)

Na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) nastupiće i predsednik Bošnjačkog demokratskog saveza Esad Džudžo. Kako je kazao u izjavi za medije, suočiće se sa tri politička kruga. Njegova lista će se zvati “Bošnjačka lista” i imaće 19 kandidata.

Na konferenciji za novinare predsednik Bošnjačkog demokratskog saveza Esad Džudžo, kazao je da će biti nosilac liste na predstojećim izborima za novi saziv Vijeća, pod nazivom “Bošnjačka lista”. Njegova lista će imati 19 kandidata, a predstaviće se sa rezultatima koje je, kako ističe, postigao za 32. godine, kao i sa projekciom programa od 2022. do 2024. godine.

Od tri bošnjačka kruga, nijedan nije imao senzibilitet za svoj proces, kaže Džudžo.

“Suočićemo se sa tri politička kruga. Prvi krug koji je nastao na stadionu 29. jula 90-ih godina”, ističe predsednik Bošnjačkog demokratskog saveza, i dodaje, da je SDA Sandžaka izgubila kompas u zadnje vreme i odstupila od izvornih principa, dok je stranka SDP, koju predvodi gospodin Rasim Ljajić, nije bila zainteresovana za priču o nacionalnim pravima.

On je na konferenciji kazao, da imaju i poruku, koja je, po njegovim rečima, pozitivna, a to je, da će ta opcija da se posveti u rešavanju nacionalnih prava i sloboda.

“Treći sandžački krug, Muftija Muamer Zukorlić. Mislim, da je on ostavio jdan veliki pečat, u vremenu u kojem je živeo, ali ono što je ostalo od njega, u smislu, “Muftijinog amaneta”, mislim da je, generalno, loša stvar, zaključio je predsednik Bošnjačkog demokratskog saveza Esad Džudžo.

Univerzitetski profesor i kandidat za većnika Redžep Škrijelj kazao je da “Bošnjačku listu” čine poznata ima, ljudi koji su dali svoj doprinos sveukupnoj demokratizaciji i ostvarivanju bošnjačkih nacionalnih prava.

“Očekujemo da ćemo sarađivati sa svima, i nećemo, kao jedna od ravnopravnih lista, koja će sudelovati, već ćemo pokušati da ostvarimo blisku saradnju, da se ne dođe do polarizacije, koja je prisutne”, ističe Škrijelj.

Izbori za taj nacionalni savet bošnjačke nacionalne manjine zakazani su za 13. novembra, a Republička izborna komisija do sada je proglasila tri liste, “Sandžačka demokratska partija Husein Memić”, “Stranka Pravde i pomirenja Misala Paramenović” i “Bošnjačko jedinstvo Sulejman Ugljanin”. Učešće na izborima najavila je i lista “Savez za Sandžak i dobre Bošnjake”, koju će predvoditi Admir Muratović, bivši visoki funkcioner Stranke pravde i pomirenja.

Aiša Alić

RUBRIKE
Podeli