Džudžo: Neću podneti ostavku

Džudžo: Neću podneti ostavku

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo  na svom fejsbuk nalogu je objavio da je škoran, ali ne  i iznenađen i dodao da  neće podneti ostavku.

„Šokiran sam, ali ne i iznenađen, zahtjevom dijela vijećnika za mojom ostavkom. O nama i o njima najbolje govore rezultati u proteklim decenijama u procesu ostvarivanja nacionalnih prava Bošnjaka u Sandžaku i šire u zemljama regiona.
Naravno da neću podnijeti ostavku, a sjednicu BNV, zakazat ću prije kraja mjeseca, na kojoj pored usvajanja prijedloga neodložne odluke o budžetu za 2019.godinu, možemo raspravljati i o drugim temama.“, napisao je Džudžo.

On je u svom fejsbuk statusu  zaključio  da je  uloga BNV  da radi u najdubljem interesu pripadnika bošnjačke nacionalne zajednice, a ne kao mehanizam u službi alibija za historijski propuštene šanse.

Inače, Lista Sulejmana Ugljanina   “Samoopredeljenje” zatražila je danas ostavku od predsednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esada Džudža zbog, kako kažu, pomaganja aktuelnom režimu da BNV stave pod svoju kontrolu.

Enes Radetinac

CATEGORIES
Share This