DUNP: Drugi upisni rok počinje 1. septembra

Drugi upisni krug na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru počinje 1. septembra, a slobodnih mesta ima za  334 buduća brucoša, od čega će njih  177 biti na budžetu, a 157 na samofinansiranju,saznaje A1. 

Na Departmanu za prirodno-matematičke nauke, u čijem sastavu su tri studijska programa, u drugom roku može da se upiše ukupno 114 studenata, na tehničko-tehnološkim naukama 61, filološkim 48, a biomedicinskim 38. Manji broj kandidata novu priliku za upis može da potraži i na departmanima za filozofske, ekonomske i pravne nauke.

U junskom upisnom roku popunjena su sva mesta na novom studijskom programu farmacija, zatim na arhitekturi, sofverskom inženjerstvu, poslovnoj informatici, kao i budžetska mesta na studijskim programima: pravo, ekonomija, psihologija, vaspitač u predškolskim ustanovama, engleski jezik i književnost, rehabilitacija i zdravstvena nega.

Prijavljivanje kandidata za upis u drugom roku obaviće se 1. i 2. septembra, a prijemni ispiti polagaće se 5. i 6. septembra. Konkurs je objavljen na sajtu ove visokoobrazovne ustanove.

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru u junskom upisnom roku, na prvu godinu upisano je blizu 700 brucoša.

 

 

RUBRIKE
Podeli