Čelnici FK Novi Pazar podneli ostavke tokom diskusije o napuštanju Prve lige

Čelnici FK Novi Pazar podneli ostavke tokom diskusije o napuštanju Prve lige

Upravni odbor Fudbalskog kluba Novi Pazar, na čelu s predsednikom Kemalom Mehmedovićem, podneo je ostavku tokom večerašnje diskusije o napuštanju takmičenja u Prvoj ligi Srbije,prenosi radio Sto plus.

Mehmedović je na sednici Skupštine kluba, kojoj su prisustvovala 52 delegata, kazao da je dosadašnja uprava imala dosta poteškoća a da su njeni članovi „često prozivani i blaćeni“.

„Vidim da medju nama ima ljubitelja fudbala, koji su sposobniji i bogatiji, pa mogu da preuzmu obaveze oko finansiranja. Da ne bude da smo mi ugasili klub, dajemo mogućnost svim ljudima koji žele da preuzmu ovaj kolektiv, a grad stoji iza svih dosadašnjih obaveza“, rekao je Mehmedović.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac podržao je odluku dosadašnjeg predsednika Fudbalskog kluba Novi Pazar, dodajući da je „logično“ da klub napusti takmičenje ukoliko se „niko ne javi i preuzme vodjenje“.

„Znamo da je fudbal biznis, a ko ulaže očekuje i dobit. Ostavljamo rok od 15 dana za sve koji su zainteresovani da finansiraju klub. Grad će i u narednom periodu nastaviti da pomaže finansijski, da onome ko vidi interes ustupi i kompletnu infrastrukturu“, kazao je Biševac.

Rukovodstvo FK Novi Pazar donelo je pre dve sedmice odluku o napuštenju prvoligaškog takmičenja, nezadovoljno sudjenjem na utakmici protiv Budućnosti u Dobanovcima (1:1) i ponašanjem domaćih navijača, koji su klicali osudjenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Novopazarci su tada naveli da je prvenstvo neregularno i da ne žele dalje da ulažu novac.

Izvor i foto : Sto plus

 

CATEGORIES
Share This