Budući brucoši najzainteresovaniji za farmaciju

Budući brucoši najzainteresovaniji za farmaciju

Za upis u prvu godinu osnovnih akademskih studija na 20 programa Državnog univerziteta u Novom Pazaru prijavilo se 839 kandidata, dok slobodnih mesta ima još za 190 budućih brucoša, saznaje portal A1.

Najveće interesovanje među budućim studentima vlada za novoakreditovani smer farmacija, gde su se za 20, samofinansirajućih, slobodnih mesta prijavila 42 kandidata. Među tri najpopularnija studijska programa našli su se arhitektura, poslovna informatika i softversko inženjerstvo. Na Departmanu za prirodno-matematičke nauke prijavljena su 43 kandidata, a na njemu ima mesta za 145 brucoša. I ove godine u prvom upisnom krugu za studije prava popunjena je tek polovina upisne kvote, a slična situacija je i na građevinarstvu, rehabilitaciji i sportu i fizičkom vaspitanju.

Kada je u pitanju broj prijavljenih u odnosu na upisnu kvotu, najviše praznih mesta, tradicionalno, će ostati na studijama agronomije i prehrambene tehnologije gde se prijavilo tek po troje kandidata, a mesta ima za 30. Prijemni ispit za upis studenata u prvu godinu osnovnih i integrisanih studija obaviće se 30. juna i 1. jula, a raspored polaganja prijemnog ispita objavljen je na sajtu Univerziteta i oglasnoj tabli.

RUBRIKE
Podeli