A SAD, DA IZAĐETE NA GLASANJE

A SAD, DA IZAĐETE NA GLASANJE

“A sad, da izađete na glasanje”, dokumentarni film o vladavini prava prikazuje se u četvrtak, 16. novembra u novopazarskom Kulturnom centru sa početkom u 12 časova. 

Organizatori ovog događaja su organizacija civilnog društva Institut za istraživanje korupcije Kareja u saradnji sa organizacijom Urban-in iz Novog Pazara.

Dokumentarni film u trajanju od 27 minuta, koji ima i nekoliko igranih scena, snimljen je početkom jula u selu Kukulovce, južno od Leskovca, u okviru Prve interaktivne umetničke predstave “Berza vladavine prava – Kukulovce 2023“ održane u Kukulovcu.

“Gledaoci će videti veoma zanimljive scene stvarne prodaje vladavine prava, kao i da saznaju koja je njena vrednost“, najavljuju organizatori u pozivu.

O filmu će govoriti autor i scenarista Siniša Janković, predstavnik Kareje koja je producent filma, antikorupcijski ekspert, advokat Zlatan Vulić, saradnik Kareje i Sead Biberović, građanski aktivista iz Novog Pazara.

Glavnu žensku ulogu igra glumica amaterskog pozorišta iz Leskovca Bojana Stefanović; glavnu mušku ulogu igra akademski glumac Nenad Mitrović iz Kukulovca.

Važnu ulogu u filmu imaju građanke i građani Kukulovca i Šišinca, kao publika interaktivne umetničke predstave.

Trejler možete pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=n6Y4O6lKZDU&t=20s

Dokumentarni film se realizuje uz podršku SMART Balkan – Građansko društvo za povezan Zapadni Balkan, a koji se odvija u okviru Centra za promociju civilnog društva (CPCD), Center for Research and Policy Making (CRPM) i Institute for Democracy and Mediation (IDM), a koji finansijski podržava Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške.

CATEGORIES
Share This