OMS-UZ SAOPSTENJE SDA

Uz saopstenje OMS. Slika i tekst nisu proizvodi Agencije Beta i ona ne odgovara za navode. Ministri i dalje izbegavaju odgovore o problemima Bossnjaka. Narodni poslanik i potpredsjednik SDA Sandzzaka Enis Imamovich je na danassnjem zasijedanju Narodne skupsstine zatrazzio objassnjenje od predsjednice Skupsstine da li che konaccno stati u odbranu dostojanstva Narodne skupsstine i hoche li uopsste reagovati na odgovore koje ministri i nadlezzni drzzavni organi ssalju na pitanja koja im upuchuju narodni poslanici. Kao primjer takvog odnosa on je ukazao na odgovor Marka Djuricha, direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, u kome ga je upitao o detaljima napada na dvojicu studenata Bossnjaccke nacionalnosti iz Novog Pazara koji studiraju u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici. Direktor ove Kancelarije mi u svom odgovoru pisse o svemu ostalom osim o identitetu napadacca koji su u sred bijela dana, u centru grada pretukli bossnjaccke studente. (BETAPHOTO/OMS)

OMS-UZ SAOPSTENJE SDA