Zbog najavljenih obilnih padavina pozivaju se vlasnici kafića da sami uklone sve pored reka!

0
195

Gradski štab za vanredne situacije Novog Pazara doneo je odluku da se stolice i stolovi na terasama restorana pored reka uklone, jer postoji opasnost da se vodostaj reka poveća, da taj inventar ponese bujica, da se napravi čep i izazove poplava.

Naser Crnovršanin, načelnik Odeljenja za vanredne situacije izjavio je danas  da je Gradski štab za vanredne situacije Novog Pazara već je u prirpravnosti.

“Zbog najavljenih padavina Gradski štab za vanredne situacije Novog Pazara održao je sednicu, gde su donete preventivne mere. Na rekama Jošanica, Trnavica i Raška već od sutra radiće se na kritičnim mestima.

Doneta je i odluka da se stolice i stolovi na terasama restorana pored reka uklone, jer postoji opasnost da se vodostaj reka poveća, da taj inventar ponese bujica, da se napravi čep i izazove poplava. Pozivaju se vlasnici da sami uklone sve pored reka, a od sutra ujutru će inspektori biti na terenu i obići sve letnje terase pored Raške i Jošanice.”, rekao je Naser Crnovršanin, načelnik Odeljenja za vanredne situacije.

Od ponedeljka do petka očekuje se velika količina padavina, a prema najavama iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda za dva dana na jugozapadu, zapadu, severu i u centralnim delovima moglo bi da padne od 80 do 120 litara po kvadratnom metru.