SDP: Pokrenućemo inicijativu za dodjeljivanje naziva ulice u Novom Pazaru po Hatiži Mehmedović

Sandžačka demokratska partija  podneće  zahtev Gradu i Skupštini grada da jedna ulica u Novom Pazaru ponese ime rahmetli Hatidže Mehmedović. Na taj način, kako se kaže u saopštenju SDP-a,  žele iskazati  razumevanje svih građana Novog Pazra za bol, patnju i tugu svih majki Srebrenice.

U saopštenju se dodaje  da Sandžačka demokratska partija ne želi da ulazi u ovo nacionalističko ludilo i ostaju  privrženi principima tolerancije i razumijevanja.

“Naš odgovor na ovakav govor mržnje jesu naši transparenti koji su osvanuli u Novom Pazaru, poruka svima da rahmetli Hatiža nije sama, puno je dobrih ljudi kojima je čast sebe nazvati Hatižinom braćom i sinovima. Naša inicijativa da ulicu u Novom Pazaru nazovemo njenim imenom je poruka da je nećemo zaboraviti. Ona je uzor koji će oblikovati generacije koje dolaze i biće nam majka koja će i u svojoj smrti vaspitavato svoju djecu.” , kaže se u saopštenju SDP-a.

Oni u svom saopštenju  zaključuju , da Sandžačka demokratska partija je čvrstog opredeljenja  i čvrsto ostaje na svom kursu da se treba boriti za izgradnju modernog, demokratskog i evropskog društva i države i to će se  stalno raditi sa onim zdravim i dobronamernim snagama u ovoj zemlji. Onim snagama koje imaju svjetle poglede u budućnost i koje nisu opterećene mržnjom.