Gradonačelnik :Zahtevamo hitnu istragu napada na imame!

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac zahteva od Policijske uprave Novi Pazar, Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužilaštva da u skladu sa svojim nadležnostima hitno preduzmu sve mere u cilju identifikovanja nalogodavaca i počinioca ovih podmuklih napada.

Biševac u svom saopštenju  najoštrije osuđuje događaje koji su u poslednjih nekoliko dana potresli naš grad i ponovo stavili Novi Pazar u fokus pažnje javnosti a tiču se napada na imama Bor džamije Nezir ef. Salihovića i pokušaja paljenja automobila Hasiba ef. Suljevića.

“Apsurdno, ali mi se danas suočavamo sa situacijom koja nije zabeležena ni u vreme najoštijih podela unutar Islamske zajednice i političkih nesuglasica u našem gradu. Ta činjenjca govori u prilog tezi da se ovde ne radi o nikakvim incidentima, već o dobro organizovanoj akciji kojom neko želi da od Novog Pazara ponovo stvori krizno područje.” kaže se u saopštenju.

U saopštenju  se navodi  da svi nadležni državni organi imaju obavezu prema građanima Novog Pazara da svojom brzom reakcijom spreče dalje širenje netrpeljivosti i zaustave manipulacije pojedinaca i interesnih grupa po ovom pitanju.

Na kraju, zahtevaju  još jednom da policija i tužilaštvo svojim konkretnim delovanjem konačno pokažu adekvatan nivo efikasnosti u radu jer bi njihova pasivnost u ovom slučaju mogla da proizvede nesagledive posledice što, verujemo, nikome nije cilj.